EPA-EFE/Hugo Delgado
Đerdan Šaćiri

Švajcarski trener Arno Rosini najstrašnije je izvređao provokatora Đerdana Šaćirija. Prema mišljenju ovog stručnjaka, fudbalera Liverpula i reprezentativca Švajcarske, koji je sramnim potezom provocirao reprezentativce Srbije na Mundijalu u Rusiji, trebalo bi da je sramota pošto je osvojio titulu sa Redsima, a da je odigrao samo šest mečeva u tekućoj sezoni.

– Đerdan nije šampion. Nikako ne možemo da kažemo da je ostavio tragove u ekipama sa kojima je pobeđivao. Bar ne u onim velikim. Bio je protagonista u Bazelu, ali ne u Bajernu ili Liveprulu – osuo je Rosini paljbu po Šaćiriju.

Švajcarac naglašava da je provokator Šaćiri dobio milione, kako bi mečeve gledao sa najboljih mesta na tribinama.

– Recimo da je tokom godina često pratio utakmice svojih timova kao posmatrač, sedeo je na najboljim mestima. A milioni su plaćeni za to. Uzimajući sve u obzir, pitam se da li je Švajcarac onaj koji se najmanje trudi – rekao je Rosini, opisavši da njegov zemljak ima samo “mrvice” iz svoje situacije.

Podsetimo, Šaćiri je osvojio Premijer ligu i Ligu šampiona, ali je u sezoni koja još nije privedena kraju, bio strelac samo jednom, u pobedi Liverpula nad gradskim rivalom Evertonom (5:2).

– Naravno, on puni svoju vitrinu i gleda kako mu bankovni račun raste dramatično; ne znam koliko će ga njih za deset godina pamtiti kada se sete timova za koje je igrao – istakao je Arno Rosini.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here