Lična arhiva
Crkva Uspenja presvete Bogorodice

Jednom od četiri hrama Srpske pravoslavne crkve u Kvinslendu hitno je potrebna pomoć. Crkvi Uspenja presvete Bogorodice na Zlatnoj Obali (Gold Coast) neophodne su velike popravke kako bi se sačuvala od propadanja. Kako je navedeno na fejsbuk stranici crkve, kompletan krov je u lošem stanju i mora da se zameni.

“Draga braćo i sestre, dragi parohijani i prijatelji, već ste obavešteni da je naš sveti hram ugrožen pošto je krov oštećen i prokišnjava. Krov je u takvom stanju da popravke koje su nekoliko puta pokušane ne rešavaju problem.Stručnjaci su zaključili da krov mora da se radi iznova. U pitanju su veliki izdaci koji se ne mogu pokriti iz redovnih budžetskih sredstava naše Crkvene opštine”, navedeno je u obaveštenju.

Kako bi se pomoglo u očuvanju ovog prelepog hrama u jednom od najlepših delova Australije, Crkvena opština na Zlatnoj obali organizuje donatorsko veče u subotu, 18. septembra od 19 časova. Ulaz i večera su besplatni za sve, a gosti će imati priliku da doniraju sredstva spram sopstvenih mogućnosti.

Kako obaveštavaju iz ove parohije, za ovu zabavu u crkvenoj Sali obezbeđena je živa muzika. Za prijatnu atmosferu će se pobrinuti orkestar Siniše Džavića, sa pevačima Draganom Milovanovićem, Kristinom Gavrilović, Milanom Zlatovićem i Mijom Pozder.

“Svaki Vaš prilog primamo sa zahvalnošću, uz molitvu Gospodu da vašu žrtvu nagradi u duhovnim i materijalnim dobrima”, poručuju iz Crkvene opštine na Zlatnoj obali.

Za sve koji žele i mogu da pomognu obnovu ovog hrama, a ne žive na Zlatnoj obali ili ne mogu da dođu na donatorsko veče, kontakt telefon Crkve Uspenja presvete Bogorodice je (07) 5594 6456.

Unutrašnjost srpskog hrama

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here