Tanjug/AP
Džo Bajden

Lični doktor američkog predsednika Džozefa Bajdena sastao se početkom ove godine u Beloj kući sa vodećim američkim neurologom iz Vašingtona, preneli su danas američki mediji.

Prema saznanjima dnevnika Njujork Post dr Kevin Kanard, stručnjak za Parkinsonovu bolest u medicinskom centru Volter Rid, sastao se sa dr Kevinom O’Konorom, doktorom osteopatske medicine koji već godinama leči predsednika Bajdena.

Njujorški dnevnik tvrdi da se susret dvojice doktora dogodio u klinici Bele kuće 17. januara, navodeći da je dr Kanard posetio Belu kuću osam puta od avgusta 2023. godine.

Ova informacija je objavljena nakon što je Bajden, nakon prošlonedeljnog lošeg nastupa u TV debati sa republikanskim predsedničkim kanidatom Donaldom Trampom, u petak odbio da uradi kognitivni test i da javno objavi rezultate, prenosi londonski Gardijan. Bajden je svaki put, bez izuzetaka odbijao da uradi bilo kakav kognitivni test, uključujući i u avgustu 2020. godine.

– Zašto bih uopšte radio test – odgovorio je Bajden na pitanje novinara i nastavio da odbija da se kognitivno testira tokom svakog od tri redovna godišnja medicinska pregleda u Beloj kući.

Tokom Bajdenovog intervjua na TV ABC Njuz u petak, voditelj Džordž Stefanopulos, bivši direktor komunikacija u Beloj kući tokom Klintonove administracije, pitao je Bajdena da li je radio specifične testove za kognitivne sposobnosti.

– Niko mi nije rekao da moram… rekli su mi da sam dobar – odgovorio je Bajden Stefanopulosu. Kasnije tokom emisije, voditelj je pitao Bajden da li bi uradio nezavisni neurološki i kognitivni pregled i objavio rezultate.

– Ja radim kognitivni test svaki dan. Testiranje je sve što radim. Znate, ne samo da vodim kampanju, ja vodim i čitav svet – rekao je Bajden.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here