SAD gase zloglasni HAARP!

0

Foto: Ilustracije
 

Teoretičari zavera tvrde da SAD mogu da koriste HAARP za modifikaciju vremena, onesposobljivanje satelita i kontrolu ljudskog uma. Do sada je postrojenje okrivljeno za čudne vremenske prilike, prirodne katastrofe i bolesti kao i za industrijske nesreće poput katastrofe koja je zadesila spejs šatl Kolumbija.

 

Oni ističu patent koji je podneo jedan od ključnih naučnika koji je radio na ovom projektu pre svoje smrti i u kom stoji da je uz pomoć HAARP-a moguće kontrolisati i modifikovati vreme.

 

Pročitajte još:

Da li je HAARP kriv za poplave u Srbiji?

* Greška na HAARP-u: Umesto Srbije zaledili SAD

* Sneg otporan na toplotu okovao SAD, Ameri sumnjaju na HAARP (VIDEO)

* Profesor: HARP davio i tresao Balkan!

* "HAARP nema veze sa potopom"

* Građani za poplave krive "đavolji" HAARP

 

Ove teorije zavere čak su dovele i do saslušanja u Evropskom parlamentu.

Teoretičari zavera tvrde da je njegova svrha izuzetno misteriozna za naučno neobaveštene osobe, dok vlasti u SAD tvrde da se postrojenje koristi za proučavanje prirodnih procesa u jonosferi – regiji gornje atmosfere, u nadi da će dovesti do stvaranja bolje tehnologije radio komunikacija.

 

HAARP će biti zatvoren posle završetka poslednjeg projekta sredinom juna a ceo proces će sprovesti još jedan miljenik teoretičara zavera – Agencija za napredne odbrambene projekte (DARPA). Na operisanje ovog sistema godišnje se potroši 5 miliona dolara a cena njegove izgradnje iznosila je 280 miliona dolara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here