SAD: Prekinite nasilje, Rusija: Zapad je ciničan

0

Vašington pozvao na uspostavljanje mira, a Moskva tvrdi da su stavovi SAD-a i Evropske unije krajnje cinični
 

"Nasilje i neredi koji su doveli do tako velikog broja poginulih i povređenih potpuno su neprihvatljivi. Pozivamo obe strane da zajedno rade na uspostavljanju mira, reda i zakona", izjavila je portparolka Stejt departmenta Meri Harf.

 

Prema njenim rečima, događaji i Odesi naglašavaju potrebu da se poštuje sporazum postignut u Ženevi između Rusije, Ukrajine i SAD.

 

Scene užasa u Odesi

Pročitajte još:

* Pakao u Odesi: Najmanje 38 mrtvih!

* "Janukovičevi saradnici krivi za Odesu"

* UZNEMIRUJUĆI VIDEO: Mrtvi leže na ulicama

 

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da Moskva stav Vašingtona i većeg broja evropskih prestonioca prema krvoproliću u gradu Odesi smatra "cinizmom".

 

"Opravdanje kaznene operacije onih koji pre samo nekoliko meseci nisu dozvolili legitimnom predsedniku Viktoru Janukoviču da na legalne načine uspostavi red i mir, najviši je nivo cinizma", istakao je Peskov.

 

Prema njegovim riječima, Kremlj smatra "smešnim" mogućnost održavanja predsedničkih izbora u Ukrajini usled sve većeg nasilja.

 

"Nakon dešavanja u Odesi i usled sukoba na jugoistoku Ukrajine, ne shvatamo o kakvim izborima govore Kijev, evropske prestonice i Vašington", dodao je Peskov.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here