EPA-EFE/Oliver Contreras
Džo Bajden

Zamenik američkog državnog sekretara za politička pitanja Viktorija Nuland izjavila je da se SAD nadaju da će Moskva proučiti šta je Vašington ponudio u pisanom odgovoru na bezbednosne zahteve Rusije i da će se vratiti za pregovarački sto.

– Jedinstveni smo, ujedinjeni u našoj preferenciji za diplomatiju. Ali takođe smo ujedinjeni u našoj rešenosti da, ako Moskva odbije našu ponudu dijaloga, cena toga mora biti brza i ozbiljna – rekla je Nuland.

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba izjavio je ranije da njegova vlada odobrava odgovor administracije američkog predsednika Džozefa Bajdena Rusiji povodom bezbednosnih garancija u Evropi koje Moskva traži, izvestio je Gardijan.

Portparol Kremlja Dmitri Peskov rekao je da je odgovor Vašingtona “nezadovoljavajući” i da ruski predsednik Vladimir Putin trenutno razmatra američki dokument, koji je dostavio američki ambasador u Moskvi, naveo je britanski list.

2 COMMENTS

  1. Ако је све тачно што пишете за вашу преференцију у дипломатији,вратите се кучи и не тражите рат и не пријетите читавом свијету.

  2. Pitam se zasto fosili imaju toliku vlast, oni nemaju sta da izgube, mogu da zive jos koju godinu i prirodno je da umru, zato tako lako pricaju o pocetku rata, sto ce tudja deca i unuci ginuti njih ne interesuje jer uglavnom nemaju svoju ili su sklonjena u bunkerima kao sto su hoteli sa 5 zvezdica, nazalost, ovaj svet vode upravo dementni izlapeli starci

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here