EPA-EFE/BONNIE CASH /
Džon Kirbi

Rusija priprema teren za aneksiju ukrajinske teritorije koristeći scenario kakav je upotrebila na Krimu, tvrde Sjedinjene Američke Države pozivajući se na obaveštajne izvore.

Portparol Saveta za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi, rekao je na konferenciji za novinare da se Rusi pripremaju da postave zvaničnike bliske Moskvi, uspostave rublju kao valutu i primoraju stanovnike da se prijave za rusko državljanstvo.

Kirbi je najavio i brz odgovor SAD i saveznika u slučaju aneksija ukrajinskih oblasti Herson, Zaporožje, Donjeck i Lugansk, prenosi BBC.

Prema njegovim rečima, Rusija pokušava i da preuzme kontrolu nad predajnicima.

Kirbi je najavio da će SAD narednih nekoliko dana objaviti novi paket pomoći u oružju Ukrajini, koji će obuhvatiti pokretne raketne lansere, kao što su HIMARS, i municiju za višestruke raketne sisteme i artiljerijsku municiju, prenosi agencija Rojters pozivajući se na neimenovane izvore.

5 COMMENTS

  1. Ni ovaj nije imao geografiju, kao ni engleskinja, kao predmet U skoli, to su bile ruske teritorije Koje su ukrainci okupirali, rusi Samo vracaju svoje, ukraina je izmisljena drzava kao i kosovo

  2. Хахахаааха…добро јутро Колумбо!
    Али не одговара терминологија.
    Русија ће да врати своје историјске територије ослобађајући их од фашиста.

  3. Napali ste Srpski narod i unistavate nas vec 34 godine intezivno aneksirali ste Krajinu ,BiH,Crnu Goru,Makedoniju i oduzeli Kosovo i Metohiju,pali te naselja,groblja crkve takvi zlocinaca svet nije video i vi nekom nesto pricate

  4. Колико сам ја схватила, руски народ који је 8 година бомбардован у Украјни од стране фашиста, се изјашњава да жели да се припоји Русији…то није анексија.
    Анексија је када Немци шаљу војску и Шмита у БИХ, јер тај народ не жели Немце нити нову НДХ у Босни…
    Анексија је када НАТО бомбардује Србију и узме јој део територије за своју базу, а пусти Куртија са ланца да чува окупирано двориште и да лаје на српски народ на КиМ…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here