EPA/Felipe Trueba

Američki Stejt department saopštio je danas da će SAD poslati Ukrajini novi paket pomoći u oružji i opremi u vrednosti od 350 miliona dolara, pred očekivanu prolećnu ofanzivu.

Najnoviji paket američke pomoći uključuje veliku količinu raznih vrsta municije, kao što su rakete za artiljerijske sisteme, cisterne za gorivo i čamci, preneo je AP.

Američki državni sekretar Entoni Blinken rekao je da paket sadrži i municiju za haubice, borbena pešadijska vozila “bredli”, rakete HARM i protivtenkovsko oružje.

– Samo Rusija bi danas mogla da okonča svoj rat. Dok Rusija to ne učini, mi ćemo biti ujedinjeni sa Ukrajinom koliko god bude potrebno – naveo je Blinken.

Oružje za pomoć Ukrajini biće uzeto iz zaliha Pentagona na osnovu naloga predsednika Džozefa Bajdena, tako da će moći brzo da bude isporučeno na front.

SAD su pružile više od 32,5 milijardi dolara vojne pomoći Ukrajini od početka ruske invazije.

1 COMMENT

  1. Lako je slati kad se dolar štanca bez pokrića neka vrate dugove,kod njih dolari samo cure a veća je vrednost toilet papira od dolarski novčanica samo je idiot ko daje robu I sirovinu za taj bezvredni paper!Američko zlato nije čisto a kamoli te papirnate novčanice!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here