pixabay.com
Američki vojnici

Potpredsednik SAD Majk Pens izjavio je da je američka vojska spremna da odgovori na napade na saudijske naftne objekte.

– Nakon neisprovociranog napada ovog vikenda na niz naftnih objekata u Saudijskoj Arabiji uveravam vas da smo mi spremni za vojnu reakciju – rekao je Pens, govoreći u ekspertskom centru „Heritidž fondejšn“ u Vašingtonu.

On je naglasio da će SAD zaštititi sebe i saveznike u Persijskom zalivu, dok napad na saveznike Amerikanaca i svetske isporuke nafte doživeće neuspeh. Po njegovim rečima, Vašington „proučava sve informacije“.

– Mi se konsultujemo sa saveznicima i predsednik će odrediti kakve akcije je najbolje preduzeti u narednim danima – dodao je Pens.

Potpredsednik je naglasio da ako je Iran izveo ovaj napad kako bi izvršio pritisak na predsednika Donalda Trampa i kako bi ga naterao da se povuče, on će pretrpeti neuspeh.

– Amerika je spremna da zaštiti svoje interese – izjavio je Pens.

On je ponovio da su SAD „spremne za rat“, kako se ranije izrazio Tramp.

Pens je uverio da za vreme adminsitracije Trampa SAD „čuvaju dominaciju u energetici, nastaviće tendenciju postizanja energetske nezavisnosti i preduzeti sve potrebne mere“ za zaštitu SAD, američkih vojnika i saveznika u zalivu.

Potpredsednik je saopštio da je u Saudijsku Arabiju odleteo državni sekretar Majk Pompeo kako bi razgovarali o napadu na naftnu infrastrukturu Kraljevine.

O putu Pompea Rijad je saopštio ranije, ali tačno vreme nije otkriveno.

6 COMMENTS

  1. Vi ste uvek spremni za rat preko tudjih ledja.Dok drugi ginu za vas vi od njihovog mesa pomešanog njihovom krvlju pravite sebi hleb tj gomilate tu vašu krvavu papirčinu dolar.

  2. To znaju i ovi što prodaju pamet a ja molim Boga da vi Ameri nešto naučite od njih. Svakako biće da znate gde vam je glava a gde zadnjica. Toliko ubijate ljude po svetu prdstavljajući da ste mirotvorci a samo ovi koji ne kupuju diplome stalno uče i ukazuju da lažete i živite u lažima ubice.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here