Kosovo online

Sjedinjene Američke Države stavile su veto na Nacrt rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija da ”država Palestina bude primljena u članstvo u UN”.

Velika Britanija i Švajcarska bile su uzdržane, dok je preostalih 12 članica Saveta bezbednosti – Slovenija, Sijera Leone, Rusija, Južna Koreja, Mozambik, Malta, Japan, Francuska, Gvajana, Ekvador, Kina i Alžir  glasalo “za”.

Ranije juče, zamenik portparola američkog Stejt departmenta Vedant Patel potvrdio je da će Vašington staviti veto prilikom glasanja u Savetu bezbednosti UN, navodeći da među članovima odbora nije bilo jednoglasnog stava o tome da li su Palestinci ispunili kriterijume neophodne da bi bili definisani kao država.

Palestinska uprava (PA) osudila je taj potez, ocenjujući ga “nepravednim, neetičnim i neopravdanim”.

Kancelarija predsednika Palestinske uprave Mahmuda Abasa nazvala je američki veto  “očitom agresijom… koja gura region preko ivice.”

2 COMMENTS

  1. SRBIJA JE KONAČNO NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here