Klaus Fišer, nekadašnji reprezentativac Zapadne Nemačke, drugi najbolji strelac u istoriji Bundes lige (268), u živom televizijskom programu efektno bacio rukavicu proslavljenom engleskom napadaču.

Vitalni Fišer, rođen 27. decembra 1949, koji i radi na televiziji, pokazao je auditorijumu da i dalje ume da zakuca loptu u mrežu na način koji mu je obeležio karijeru. Kanal je to objavio na svom tviteru, izrazivši sumnju da Gari Lineker (58), na koga je adresiran post, može da učini isto. Bivši golgeter Gordog Albiona se ubrzo javio samouverenom porukom: “Naravno da mogu”.

Fišer se akrobatskim pogotkom proslavio i u polufinalu Svetskog prvenstva u Španiji 1982. Francuska je u produžecima vodila s 3:1, a golovima Rumenigea u 102. minutu i junaka ove priče u 108. Zapadna Nemačka se izborila za penale. S 5:4 je otišla dalje, ali trofej su uzeli otpisani “azuri”.

Drugi najubojitiji strelac nemačkog prvenstva ikada (Bajernova legenda Gerd Miler dao 365 pogodaka), a najbolji strelac Šalkea u Bundes ligi (204), koji je rešetao mreže i u dresu Minhena 1860, Kelna i Bohuma, ima u karijeri još dva poznata gola “makazicama”. Postigao ih je u prijateljskim utakmicama, protiv Švajcarske 1977. i Sovjetskog Saveza 1978.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here