EPA/Valdrin Xhemaj
Isa Mustafa

Bivši premijer Kosova i nekadašnji lider DSK Isa Mustafa izjavio je da hrabrost premijera Aljbina Kurtija da se suprostavi referendumu, treba da bude praćena hrabrošću da se postigne konačni sporazum sa Srbijom, prenosi Ekonomija onlajn.

Mustafa je dodao da su odnosi sa međunarodnim partnerima Kosova krhki i da Srbija sve više dobija međunarodnu podršku.

– Odluka da se ne dozvoli održavanje referenduma srpske države na Kosovu je potpuno ispravna. Posebno ako se uzme u obzir da Srbija još uvek drži Kosovo kao deo preambule srpskog ustava. Druga je krhkost odnosa i saradnje sa našim partnerima, bez kojih se proces sporazuma o međusobnom priznanju sa Srbijom ne može zaključiti. Srbija sve više dobija na međunarodnoj podršci. Hrabrost da se suprotstavi srpskom referendumu mora biti praćena hrabrošću institucija koje imaju najviše glasova da zaključe dijalog – rekao je Mustafa.

6 COMMENTS

  1. Svaka cast na hrabrosti, ali kolo srece se okrece. Videcemo u narednom periodu sta ste sa ovime postigli. Mislim da je bilo pametnije da ste preko medjunarodne zajednice trebali dozvoliti glasanje.

  2. Kakav dogovor? Dogovor sa teroristima, kriminalcima, zlocincima? Kosovo je Srbija i uvek ce biti. A kad odu Amerikanci, odnosno kad Siptari vise nisu SADu potrebni, Srpska vojska se vraca na njenu teritoriju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here