EPA/Yoshua Arias
Novak Đoković

Sjedinjene Američke Države okončaće 11. maja sve zahteve za vakcinaciju protiv kovida kada je reč o ulasku u tu zemlju, uključujući i putnike iz inostranstva, jer se tog dana u SAD završava vanredno stanje zbog koronavirusa, saopštila je Bela kuća.

Predstavnički dom Kongresa SAD glasao je u februaru da se ukinu zahtevi da većina stranih putnika koji dolaze avionom moraju da budu vakcinisani protiv kovida, što je jedna od retkih antikovid mera koja je u Americi i dalje na snazi, navodi Rojters.

Administracija predsednika Džozefa Bajdena je prošlog juna ukinula obavezan negativan kovid test za putnike iz avionskog saobraćaja, ali je ostala na snazi preporuka američkih Centara za kontrolu i prevenciju bolesti o obaveznoj vakcinaciji za ulazak u SAD.

Britanska novinska agencija navodi da je zbog ovih pravila najbolji teniser sveta Novak Đoković preskočio bitne turnire u SAD jer nije vakcinisan protiv kovida, ali da će od 12. maja moći slobodno da ulazi u tu zemlju i da igra na mastersima i US openu. Ministarstvo za unutrašnju bezbednost SAD je takođe saopštilo da od 12. maja putnici koji ulaze u SAD preko luka neće morati da budu vakcinisani.

1 COMMENT

  1. Сада им одгивори:Не желиш играти на њиховом турниру.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here