EPA/Yuri Kochetkov
Aleksej Navaljni

SAD su danas upozorile Rusije da će snositi posledice ako ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni umre u zatvoru, javlja Rojters.

Savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven rekao je u emisiji CNN-a “Stejt of junion” da je američka vlada poručila Rusiji da će biti posledica kao se to desi.

– Obavestili smo rusku vladu da će šta god da se dogodi gospodinu Navaljnom u pritvoru biti njihova odgovornost i da će odgovarati međunarodnoj zajednici – rekao je Saliven.

Kada je reč o konkretnim koracima koji će biti preduzeti, Saliven je naveo da se razmatra niz različitih mera, ali nije želeo da precizira koje u ovom trenutku, ali i istakao da će biti posledica ako Navaljni premine.

Navaljni, jedan od najvećih kritičara predsednika Vladimira Putina, počeo je da odbija da uzima hranu 31. marta u znak protesta zato što mu zatvorska uprava nije dozvoljavala da ga pregleda lekar po njegovom izboru, zbog bolova u leđima i nozi.

On je osuđen na dve i po godine zatvora u februaru zbog kršenja uslovne slobode, a uhapšen je na aerodromu kada se vraćao u Rusiju iz Nemačke, gde se oporavljao od navodnog trovanja.

3 COMMENTS

  1. Verovatno su se Rusi prepali i culi da im prete Ameri sta ce se desiti ako umre Ruski dryavljanin u Ruskom yatvoru pa sada imaju hitan sastanak i liyu dupe americkom ambasadoru…hahaha…pa nije to Srbija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here