Tanjug

Član Ruske akademije nauka Јelena Guskova ocenila je dobrom inicijativu Rusije da se u Savetu bezbednosti raspravlja o 25. godišnjici NATO agresije na SR Јugoslaviju 1999. godine i poruku da Rusija nikada neće zaboraviti šta se tada desilo.

– Na zgradi američke Ambasade u centru Moskve naši su napisali “Nikada nećemo zaboraviti 1999.”. Oni znaju kako se odnosimo prema tome – rekla je Guskova u izjavi za RTRS.

Guskova je naglasila da je velika uloga srpskog naroda u istoriji, dodajući da su Srbi najveći narod na Balkanu oko kojeg se ostali okupljaju.

– Srbi i Rusi zajedno će graditi novi svet, jer su samo Srbi čuvali leđa Rusiji kroz istoriju –  navela je ona.

Direktor Centra za društveno-politička istraživanja Republike Srpske Dušan Pavlović rekao je u Јutarnjem programu RTRS-a da će budući odnosi Zapada sa Rusijom zavisiti od odnosa Zapada prema Srbima i Republici Srpskoj, jer je Rusija sve više svesna žrtve koju srpski narod podnosi u zajedničkoj borbi za bolji svet i civilizacijske vrednosti.

– Rusija nema nameru da bude globalni hegemon, već da stvori pravedniji svet – rekao je Pavlović.

2 COMMENTS

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

  2. To Rusko prijateljstvo trebalo je odavno da se pokaže i dokaže. I naši političari su licemeri kao Ruski i Zapadni koje predvodi naj licemernija država GB koja je licemerjem izgradila ne samo međunarodni već i nacionalni i porodični GSQ status. Američki kao uostalom narodi većine država su empatični i dobronamerni ali nažalost empatija se danas naručuje putem medija koji su u manipulativnoj vlasti političara zarad njihovih a ne interesa onih koji su ih izabrali.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here