Nigerijac “otvorio dušu”.

Umar Sadik igra najbolju sezonu u karijeri. Nigerijski napadač je postigao 10 golova i upisao devet asistencija na pozajmici u Partizanu. Čuvena Gazeta delo sport je objavila priču sa napadačem crno-belih u kojoj je 22-godišnji Nigerijac govorio o životu u Beogradu.

Sadik je na startu razgovora rekao da u Beogradu nije sam, već da mu društvo pravi nekadašnji saigrač i zemljak Abdulahi Nura.
-Ovde je da mi pravi društvo. I on je igrao fudbal, ali je prestao u aprilu 2019. zbog problema sa srcem. Bio je fenomen, najsnažniji igrač. Svuda smo igrali zajedno od Rome do Peruđe. Ali, posle prekida karijere prestao je da ide na utakmice, teško mu pada što ne može da igra fudbal. Oporavlja se, a ja sam tu da ispunim san i za njega i za sebe.

Na konstataciju novinara da se preporodio u Beogradu Sadik odgovara potvrdno.
-Našao sam kontinuitet koji mi je bio preko potreban. Trebalo mi je i malo samopouzdanja. Sve se poklopilo.

Naučio je tek nekoliko naših reči na srpskom kao što su “pas” (dodavanje), “čoveče” i “samo”.
-Najčešće pričam na engleskom -dodaje Sadik.

Čak i sa trenerom Savom Miloševićem, nekadašnjim asom Parme.
-Milošević ne priča mnogo, ali mu dugujem dosta. Savetuje me, pomaže mi u svakodnevnom životu. Zbog njega se nikada ne osećam usamljeno.

Sadik za kraj potencira emotivnu atmosferu derbija sa Crvenom zvezdom.
O rimskom derbiju se dosta priča, to je istina, ali ovde u Beogradu karte za derbi planu čim izađe raspored za sezonu. Navijanje je vrelo i toliko žestoko da ponekad ne mogu da dozovem saigrače na terenu da mi dodaju loptu od buke – zaključio je Sadik.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here