Sahranjen Sajmon Rašić

0

Povorka "Rebelsa": Sahrani Rašića prisustvovalo oko 1.500 bajkera iz Australije i sveta
 

Otac četvoro dece, 43-godišnji sin poznatog fudbalskog trenera Raleta Rašića, umro je prošle nedelje u svojoj kući od srčanog udara. Kovčeg sa Rašićevim telom najpre je izložen u klupskim prostorijama u Brindželiju na jugozapadu Sidneja, a služba je zatim održana u Hrišćanskoj crkvi nadahnuća u Hokston Parku.

 

Ovom događaju sidnejski "Dejli telegraf" dao je priličan publicitet na svom portalu, objavljujući seriju fotografija.

 

Težak udarac

Član kluba Ron Braun kazao je da je Rašićeva smrt "jedan od najtežih" udaraca koji su klub ikad zadesili.
– Kad su čuli da je Sajmon preminuo, Rebelsi u celoj zemlji osećali su se kao da su izgubili jednu nogu.

Nacionalni predsednik kluba Aleks Vela, primećeno je, nije bio na sahrani, pošto mu je australijska vlada ukinula boravišnu vizu, što ga je sprečilo da se vrati sa rodne Malte.
Za vreme oproštaja, član kluba Saš Milčarek pročitao je Velinu poemu, posvećenu njegovom saradniku.

– Kad sam čuo tužnu vest, bilo je kao udarac u stomak. Na Malti, moja braća su veoma uznemirena i zbunjena. Sajmon je voleo svoju decu, bio je otac njih četvoro. Uvek je pružao ruku i otvarao vrata. Sajmon je porodični čovek, čovek za poštovanje. Za sve Rebelse, Sajmon je bio pravi brat.

Dok se povorka motocikala, oldtajmera, zatim i jedan novi rols-rojs i lamborgini, kretala od kluba do crkve, primećeno je značajno prisustvo policije, uključujući i pripadnike specijalnog odeljenja za borbu protiv organizovanih bandi.

Rašićeva majka Barbara govorila je o opsesiji svog sina prema motociklima od najmlađih dana i uputila zahvalnost klubu. Njegova mlađa kći Malibu govorila je u prepunoj crkvi, rekavši:

– Moj tatica je bio najhrabrija, najzabavnija, najluđa osoba. Niko i nikada neće me zastrašiti, jer sam imala zastrašujućeg tatu, bio je neverovatan.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here