Šajkača na klaviru, opanke na bini

0

Vladan Mijatović u Vail risajtl holu
 

Kao što smo i ranije pisali, Vladan je ovom prilikom promovisao svoj album "Ornaments", a ceo prihod od koncerta, oko 3.400 dolara, otići će u dobrotvorne svrhe – za narodne kuhinje u Srbiji.

 

Sa Ivanom Tasovcem na koncertu Beogradske filharmonije

Skandirala cela sala

– Moj prvi solistički koncert u Karnegi Holu protekao je besprekorno i to je ostavilo nezaboravan trag na mojoj karijeri. Nikad neću zaboraviti momenat kada je cela sala ustala i skandirala na kraju koncerta! To je zaista neprocenjiv trenutak! Publika je bila fantastična. Sala je bila puna, prodato je oko 150 karata, a najsrećniji sam što smo uspeli da sakupimo više od 3.000 dolara koje ćemo pokloniti narodnim kuhinjama u Srbiji, kaže Vladan.
On dodaje da je raznovrsna publika odlično prihvatila njegovu muziku koju je specijalno napisao za ovaj koncert i novi album "Ornaments".

Poznat po učešću na svim dobrotvornim akcijama u kojima se pomaže Srbija, Vladan je uspeo da napuni Vail risajtl hol, a koncert je trajao sat i trideset minuta. U publici su bili ugledni gosti poput Mirjane Živković, generalnog konzula Republike Srbije iz Njujorka, neumornog prote Đokana Majstorovića, starešine crkve Svetog Save iz Njujorka, doktora Pavla Topalovića i drugih.

– Posebno sam ponosan što sam došao na ideju da budem prvi čovek koji je stavio opanke ispod klavira i narodnu šajkaču na klavir kao simbol srpstva. To se svima veoma dopalo, jer ipak je to naša tradicija, kaže on uz zahvalnost Danijeli Hadži-Čeliković koja je organizovala koncert do najmanjeg detalja i koja je, na kraju, dobila, baš kao i Vladan, zasluženi aplauz.

– Posle koncerta održana je zabava u Džejkob sobi gde je bukvalno cela sala došla da me pozdravi i da se slika sa mnom. Sve u svemu dobili smo pohvale od nadležnih u Karnegi holu koji su rekli da odavno nije bio ovako lep i uspešan koncert, kaže on.

Bila je ovo nedelja u kojoj su muzičari iz Srbije zablistali na najcenjenijim američkim pozornicama, a posebno na ovoj njujorškoj, najpoznatijoj u celom svetu, i kada su na najdostojanstveniji način predstavili svoju zemlju i njenu kulturu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here