EPA-EFE/JORGE NUNEZ
Šakira

Pevačica Šakira našla se pred novim optužbama – za navodnu prevaru države Španije u iznosu od 6,6 miliona evra iz 2018. godine. Tamošnji tužilac već je podneo svu neophodnu dokumentaciju, pišu strani mediji, a ona u novembru tek treba da se pojavi na sudu u Barseloni povodom slučaja u kom negira da je propustila da isplati 14,5 miliona evra taksi između 2012. i 2014.

Za to, inače, ukoliko se dokaže da je kriva, mogla bi da robija i do osam godina.

Što se tiče novih optužbi s kojima se suočava, tužilac je naveo da Šakira, između ostalog, nije ni prijavila profit u iznosu od 12,5 miliona dolara koji su joj dati pred turneju “El Dorado”. Tvrdi se da je ona, pošto je tada živela u Španiji, sve svoje prihode morala tu i da oporezuje bez obzira na to gde je zaradila novac. Umesto toga, međutim, navodi se kako je sve “razdelila na kompanije sa sedištem u zemljama sa niskim oporezivanjem”.

Takođe, u nju je upereno prstom i za to što, navodno, nije platila 5,4 miliona evra poreza na dohodak, a izračunato je da duguje šest miliona pošto se obračunate kamate uzmu u obzir, kao i dobrovoljne uplate.

Šakirin tim još se nije oglašavao povodom ove priče, kao i tvrdnji da je izvršila prevaru u iznosu od 773,600 evra poreza na bogatstvo, što je na kraju rezultiralo dugom od nešto više od 625 hiljada evra, bruji strana štampa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here