EPA

Izvršni direktor “Tesle” Ilon Mask saglasan je sa američkim investitorom Dejvidom Saksom, koji je rekao da je posle raspada Sovjetskog Saveza NATO izgubio razlog za postojanje, ali je odlučio da krene u ekspanziju kako bi popunio prazninu.

Saks je na platformi Xnapisao da se tokom devedesetih NATO suočio sa “egzistencijalnom krizom” jer više nije imao rivala kao što je bio Sovjetski Savez. “Međutim, umesto da se rasformira, Alijansa je smislila novu misiju – da se proširi”, napisao je Saks.

On je dodao da će NATO onda u toj praznini stvoriti neprijateljstva neophodna da opravda svoje postojanje.

Takođe na platformi X, Mask se saglasio i napisao da se oduvek pitao zašto NATO i dalje postoji iako je njegov glavni neprijatelj i razlog postojanja – Varšavski pakt – rasformiran.

Od devedesetih, bloku su se pridružile brojne istočnoevropske zemlje koje su nekada bile deo Varšavskog pakta, kao i baltičke države i nekoliko balkanskih zemalja. Nakon početka ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini, Finska je takođe postala deo Alijanse, a Švedska je spremna da sledi njihov primer. Rusija je više puta protestovala protiv širenja NATO, videći to kao pretnju nacionalnoj bezbednosti, podsećaju ruski mediji, a prenosi Srna.

3 COMMENTS

  1. Postoji da bi bombardovale I unishtavale drzave koje joj nisu po volji, valjda je to ochigledno… vidi se “iz aviona”. Uzas, uzas I gotovo! Nazalost !!

  2. INFORMACIJA ZA INFANTILNE !!! SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here