EPA/Adam Vaughan
Mohamed Salah

Fudbaleri Liverpula ostvarili su protiv Rendžersa najubedljiviju pobedu u mečevima četvrtog kola Lige šampiona rezultatom 7:1, a ulogu glavnog junaka odneo je Mohamed Salah koji je postavio novi rekord. Egipćanin je postigao najbrži het-trik u istoriji Lige šampiona i time oborio rekord koji je postavljen pre 11 godina u Zagrebu.

Liverpul se muči u Premijer ligi u kojoj je od početka sezone ostvario samo dve pobede, ali zato u Ligi šampiona nemaju velikih problema. Osim poraza od Napolija, “crveni” su upisali pobede protiv Ajaksa i Rendžersa, a u svakoj je Mohamed Salah dao bar jedan gol.

Razlikuje se samo poslednja utakmica protiv Rendžersa u kojoj je sjajni Egipćanin postigao het-trik i to u rekordnom roku. Salah je u igru ušao u 68. minutu, a onda je od 76. do 81. postigao tri gola!

Egipatskom kralju fudbala bilo je dovoljno šest minuta i 13 sekundi da tri puta zatrese mrežu Alana Mekgregora koji nije mogao da zamisli gori način da kao golam uđe u istoriji.

Salah je oborio rekord po najbrže postignutom het-triku u Ligi šampiona koji je prethodno držao Bafetimbi Gomis. Francuski fudbaler je 2011. godine u dresu Liona za osam minuta postigao het-trik protiv Dinama u Zagrebu.

Rekord je bio na snazi punih devet godina, a postavljen je na epskoj utakmici u kojoj je Dinamo pred domaćim navijačima došao do prednosti sa igračem manjem.

Tada je nastupio preokret Liona u režiji Gomisa, a iako otpisani, fudbaleri francuskog kluba zahvaljujući gol razlici koju su popravili upravo protiv Dinama, na neverovatan način prošli su grupnu fazu Lige šampiona.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here