commons.wikimedia/Bundesministerium für Europa, Integration und Äußeres
Aleksander Šalenberg

Ministar inostranih poslova Austrije Aleksander Šalenberg kritikovao je večeras odluku suda u Turskoj o pretvaranju Aja Sofije u džamiju.

– Kao muzej je Aja Sofija bila otvorena za sve kulture i vere. Današnja odluka da se taj status ukine je dalji korak udaljavanja Turske od Evrope, koji ne razumemo i koji sa žaljenjem primamo k znanju”, naglasio je Šalenberg u saopštenju.

Odluka suda, prema njegovim rečima, daje povod za postavljanje pitanja o njegovoj nezavisnosti.

Šalenberg je rekao da je Aja Sofija deo UNESKO-vog nasleđa, sa velikom simboličnom vrednošću, ali i predstavlja simbiozu orijentalne i evropske kulture.

4 COMMENTS

  1. Turci ce pokusati da ostvari ono sto islamska drzava nije uspela ovih godina, Turska vojska je u Iraku i Siriji i pokusace da opet ostvari Osmanisko Carstvo, kao sto i vecina Nemaca sanja o Velikoj Germaniji, albanci o velikoj albaniji, Srbi o Velikoj Srbiji …………….itd.

  2. Poštovani Gospodine Ministre Alexander Schellenberger, ništa ne vredi pričati neke iluzije. Mi hrišćani smo nesložni. Katolik, Pravoslavac, Efangelist itd. idemo uvek jedan hrićanin protiv drugog hrišćanina a muslimani i islamizacija sve i na svakom koraku nas koristi naše nesrećne hrišćanske nesuglastice. Ja sam pravoslavac hrićanin. Za mene nema razlike u religiji katolik pravoslavac. Uvek smatram da je to jedan Krst i jedan naš zajednički Isus Hristos i jedna Majka Božija, u šta obe veroispovesti verujemo. Dajte i otpočnite Vi političari od cele Evrope ujedinimo se protiv islamizacije i da vratimo ono sve šta su nam islamisti oduzeli. Spojimo se zajedno naše Hrišćanstvo i nečinimo jedan drugom zlo Koje će nas sve hrišćane pokoriti. Samo Vi političari iz celog starog Kontinenta katolici pravoslavci efangelisti ujedinite se jedared i složno sa Rusijom zajednički. To su moje želje naše Evrope.

  3. Upravo su Austrijanci zaboravili da svoj spas i opstanak mogu zahvaliti samo Slovenima a nikada nisu prestali da rade protiv njih i da ih mrze. Podrzavali su sve i svakoga kad je trebalo osakatiti i oslabiti Slovene. Sad i njima preti opasnost, pa menjaju taktiku i zele da skriju stare namere – koje su ostale iste. Oni su krijuci donosili u komunalnim vozilima oruzje i delili ga da se sloveni sami izmedju sebe ubijaju i slabe. Samo su jednom, iz licnih interesa, pomagali Slovene oruzjem – da bi ih ovi zastitili od Turaka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here