Tanjug/AP
Aleksander Šalenberg

Ministar spoljnih poslova Austrije Aleksander Šalenberg zatražio je brzo puštanje u rad gasovoda Severni tok 2, kojim ruski gas treba da se uvozi do Nemačke, a u čijem finansiranju je učestvovao i austrijski OMV.

– Taj projekat je završen i sada bi trebalo i da se koristi – poručio je Šalenberg u Briselu suprotno stavu nemačke koleginice Analene Berbok.

On je naglasio da je pogrešno da se gasovod dovodi u pitanje svaki put kada se vodi diskusija sa Rusijom oko Ukrajine.

Inače Berbok je ZDF-u u nedelju uveče rekla da je protiv brzog puštanja u rad Severnog toka 2, navodeći da taj projekat ne ispunjava evropske uslove u energetskom sektoru.

Takođe, Šalenberg je kritikovao diplomatski bojkot zimskih Olimpijskih igara u Pekingu upozorivši na “veštačku politizaciju”.

– Imamo jasan štav po pitanju ljudskih prava u Kini, ali nije svrsishodno da se Olimpijske igre iskoriste kao politički događaj – naglasio je šef austrijske diplomatije.

1 COMMENT

  1. To bi bilo isto kad u novosagradjenoj kuci niko ne bi stanovao. Svako pametan je za koriscenje gasovoda, ali to ne odgovara onima koji gube. Proslo je vreme kad su naredjivali da se kupuje njihovo. Vatikanska mafija bi morala vise da radi i manje mrzi. Ovako su osudjeni da ponovo budu samo geografski pojam.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here