EPA-EFE/SHAWN THEW
Džejk Saliven

Savetnici za nacionalnu bezbednost Sjedinjenih Američkih Država, Južne Koreje i Japana održali su proširenu diskusiju o rastućoj saradnji između Rusije i Severne Koreje, izjavio je danas savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven.

Saliven je rekao novinarima u Seulu da su Vašington, Seul i Tokio uvereni da Severna Koreja Rusiji isporučuje oružje koje će Moskva koristiti u ratu protiv Ukrajine, prenosi Rojters.

Agencija navodi da su savetnici za nacionalnu bezbednost SAD, Južne Koreje i Japana pozvali na snažniji međunarodni pritisak u cilju suzbijanja razvoja nuklearnog oružja Severne Koreje i njene vojne saradnje sa drugim zemljama, usled zabrinutosti zbog njenog navodnog transfera oružja Rusiji.

Sastanak u Seulu održan je u trenutku kada su tenzije na Korejskom poluostrvu na vrhuncu i kada je severnokorejski lider Kim Džong Un ubrzao širenje nuklearnog i raketnog programa Severne Koreje i zapretio preventivnom upotrebom nuklearnog oružja.

3 COMMENTS

  1. Niko ne sme da prodaje oruzje sem nas iz Amerike.EU mora da da besplatno svoje naoeuzanje Ukrajini.Ni slucajno ne sme neko drugi da daje i;i prodaje naorzanje Risoji to nje demokratski.Tom ce mo odmah uvesti stroge sankcije.Ovo je siguran put propasti Zapada jer njihovo kolonijano vrem je odavno proslo..

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here