EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI
Aljbin Kurti

“Kosovo je duboko kriminalizovano društvo, lokalne zajednice su leglo korupcije i pod uticajem su političko-kriminalnih struktura, koje vuku korene iz rata, a iako je Aljbin Kurti sa Pokretom Samoopredjeljenje trijumfovao na parlamentarnim izborima pre osam meseci, sada se može reći da je trijumfovala opozicija”, naveo je Zijad Bećirović, direktor Instituta IFIMES iz Ljubljane.

Kako je istakao Bećirović “Srpska lista je pobedom u Klokotu krunisala svoj uspeh na lokalnim izborima i pokazala da je neprikosnovena u srpskom biračkom telu”.

– Aljbin Kurti je politički akter koji se bori, ili, bolje rečeno, nadmeće u stilu „sam protiv svih“. Verovatno će rezultati lokalnih izbora uticati da Kurti koriguje svoju politiku i izvrši rekonstrukciju vlade i krene u nemilosrdni obračun sa kriminalom i korupcijom. Takođe, moraće veću pažnju da posveti dijalogu između zvaničnog Beograda i Prištine i formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO), inače će izgubiti međunarodnu podršku – naveo je Bećirović za Skener.info.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here