Youtube/Alex Drone
Crnogorsko primorje

Odeljenje budvanskog suda u Kotoru kaznilo je sa po 450 evra tri državljanke Ukrajine zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru, odnosno nagosti i fotografisanja na javnom mestu.

One su time počinile prekršaj iz člana 7 st 2. Zakona o javnom redu i miru, zbog čega se na osnovu navedenog zakonskog propisa kažnjavaju novčanom kaznom u iznosu od po 450 evra.

To je nezvanično potvrđeno u budvanskom Sudu za prekršaje. Naime, Ukrajinke D.O. (19), V.R. ( 21) i R.K. ( 21) je kotorska policija privela juče oko 15 časova, nakon što su se na javnom mestu skinule nage i fotografisale.

Kako prenose podgorički mediji, njih je sudija Suda za prekršaje u Budvi Ivana Vukasović proglasila krivim jer su se “8. jula oko 15 časova u mestu Škaljari na javnom mestu, odnosno na delu regionalnog puta Kotor-Trojica, ponašale bestidno”.

Kako piše u presudi one su se “skinule nage i pozirale na asfaltnom putu, praveći snimke i fotografije u trajanju od deset minuta”.

“Novac su dužne da uplate odmah pre pravosnažnosti rešenja na žiro račun Budžeta Crne Gore. Okrivljenen mogu platiti dve trećine izrečene novčane kazne i to ukoliko se one i Uprava policije odreknu od prava na žalbu i u tom slučaju će se smatrati da je kazna u celosti plaćena”, pojašanjeno je u presudi.

1 KOMENTAR

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime