Foto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

Legendarni Švajcarac Rodžer Federer koji će posle Lejver kupa (23. do 25. septembra) otići u penziju, sačekao je u Londonu u O2 Areni Novaka Đokovića i Endija Marija i sa obojicom se izgrlio.

Posebno je bio upečatljiv zagrljaj i dalje velikih rivala Novaka Đokovića i Rodžera Federera koji su u prethodnih 15 i više godina vodili žestoke borbe na terenima širom sveta, a sada će poslednji put biti saigrači jer će predstavljati Evropu na Lejver kupu protiv ostatka sveta.

Švajcarac, inače vlasnik 20 Grend slem trofeja, poručio je da je definitivno došao kraj njegovoj prebogatoj karijeri i da će na Lejver kupu verovatno nastupiti samo u singlu.

Svestan je i Novak da je došao kraj Rodžerove ere i zbog toga je poručio da mu je čast što je delio teren s njim i što će imati priliku da još jednom zaigra sa Švajcarcem.

– Ovo je poslednje Rodžerovo takmičenje u karijeri, što je posebno uzbudljivo. Igrati u timu sa Federerom, Rafom i Endijem, tri moja najveća rivala je prilika koja se pruža jednom u životu – rekao je Đoković po dolasku u London.

I upravo je posle te izjave i dolaska u čuvenu O2 Arenu, gde je Novak u nekoliko navrata osvajao trofej na Završnom mastersu u Londonu, usledio šampionski zagrljaj koji je obišao svet.

Lejver kup startovaće u petak i trajaće do nedelje. Sedmi igrač sveta Novak Đoković će u timu Evrope biti zajedno sa Rafaelom Nadalom, Endijem Marijem i Rodžerom Federerom, kome će to biti i oproštajno takmičenje u karijeri.

Pored Đokovića, Nadala, Federera i Marija u timu Evrope će biti još Stefanos Cicipas, Kesper Rud i Mateo Beretini.

U timu sveta su Tejlor Fric, Feliks Ože-Alijasim, Dijego Švarcman, Frensis Tijafo, Aleks de Minor, Džek Sok i Tomi Pol.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here