Pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sve je više dokaza da će Samsung koristiti samo Snapdragon procesore u svojim flegšip telefonima.

Pre nekoliko nedelja su se pojavile informacije o tome da Samsung odustaje od implementiranja Exynos čipova na svojim premijum telefonima i da se prebacuje isključivo na Qualcommove Snapdragon čipove.

Sada su se pojavili novi detalji koji ovaj scenario čine sve izvesnijim. Kristijano Amon, koji je izvršni direktor kompanije Qualcom, je tokom finansijskog sastanka sa investitorima otkrio da 75 procenata telefona iz Galaxy S22 serije koristi Qualcommov procesor Snapdragon 8 Gen 1.

Pored toga, on je dodao i da će u okviru Galaxy S23 serije, koja se očekuje početkom sledeće godine, taj udeo biti još veći. Ovo se podudara i sa prognozama analitičara Ming-Či Kua, koji je ranije istakao da će Galaxy S23 serija koristiti isključivo Snapdragon čipove.

Qualcomm i Samsung imaju ugovor o partnerstvu na polju licenciranja patenata za 3G, 4G, 5G i 6G mobilne tehnologije, a on važi do 2030. godine.

Moguće je da ćemo Qualcomm Snapdragon procesore u budućnosti videti i u drugim Samsungovim proizvodima, kao što su tableti, Galaxy čitači, AR uređaji, PC laptopovi i drugi uređaji.

S druge strane, Samsung je najavio reorganizaciju svog Exynos odeljenja, tako da će Exynos čipovi i dalje biti prisutni ali verovatno u nekim drugim proizvodima južnokorejske kompanije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here