EPA/Dumitru Doru
Maja Sandu

Moldavija mora pojačati odbranu s obzirom na to da Rusija ne poštuje njenu neutralnost, izjavila je predsednica te zemlje Maja Sandu.

– Moldavija je neutralna zemlja, ali Rusija ne poštuje našu neutralnost i drži svoju vojsku na teritoriji Moldavije. Zato mi treba da ojačamo naše odbrambene kapacitete – rekla je Sandu na nacionalnoj televiziji, preneo je Rojters.

Rusija je stacionirala svoje mirovne snage u Pridnjestrovlju od početka 90-ih godina prošlog veka i vremena oružanog sukoba u tom regionu, prenosi Tanjug.

Prethodno je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov upozorio da Moldavija ugrožava bezbednost ruskih trupa u Pridnjestrovlju čime se stvara rizik od vojne konfrontacije.

1 COMMENT

  1. Rusija će ‘prodirati u zemlje i proći će kroz njih poput poplave’, pa Moldavija nije izuzetak. Da li je to samo ova ‘mirovna’ misija u Pridnjestrovlju ili će i njih snaći ‘specijalna operacija’ ostaje da se vidi. Ali Putin kao ‘kralj severa’ iz Bibllije koji očajnički ratuje na globalnom nivou protiv kralja juga – angloameričke sile, ima sve što je potrebno da povede svoj narod u uništenje: ima demoralisanu vojsku, naoružanje nuklearno i konvencionalno, religiozni fanatizam zasnovan na neopaganstvu i slovenskom misticizmu, ogrnutom u tzv. hrišćanstvo sa Kirilovim blagoslovom da se pokolje sve što nije ruskog roda, želju da vlada svetom, nacionalizam na lestvici preko 100% i neviđenu ubilačku mržnju prema svemu što je zapadno orijentisano. Ali uteha je da će ruskoj ali i svakoj drugoj vladavini doći kraj i nikog neće biti da im pomogne (Dan. 11:40-45; 2:44).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here