EPA-EFE/BELARUSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da je politika sankcija usmerena na eliminisanje Rusije kao konkurenta i da vodi u još jedan svetski rat.

– U ovakvoj situaciji treba da budemo svesni da postoje takve sankcije. Mnogo se govori o bankarskom sektoru. Gas, nafta, SWIFT. To je gore od rata – rekao je Lukašenko, preneo je TAS S.

– Rusiju guraju ka trećem svetskom ratu. Trebalo bi da budemo veoma rezervisani i da se toga klonimo. Jer nuklearni rat je kraj svega – istakao je on.

Lukašenko je naveo da bi beloruska visokotehnološka preduzeća mogla da pomognu Rusiji da dobije zamene za zapadne i azijske mikročipove.

– Jedino Sjedinjenim Američkim Državama odgovara ovo što se ovde dešava. Na taj način se Evropi može pokazati gde joj je mesto i eliminisati konkurenti – kazao je on.

4 COMMENTS

  1. Mislim da nema šanse da ovakve sankcije opstanu,jer su sigurno put ka WWIII.Sankcije su po definiciji produžena ruka rata.Ne uvode oni sankcije Srbiji,već Rusiji.Možete li da zamislite da stvarno uzurpiraju Rusku imovinu,račune,brodove,avione.Mislite li i da će Kina nemo da posmatra, znajući da je sledeća.Mislim da ako se ne urazumi Zapad prvi će Ruske rakete osetiti Englezi i Nemci.Pribaltičke republike biće uništene za 24 sata.Nažalost teško će se ovaj scenaro izbeći.Strah me je da je WWIII već zvanično počeo 24.februara 2022.

  2. Kina neče naneti sebi svom razvoju i svojoj trgovini zlo zbog Rusije Kina je pametna zato sedi neitralan i nemeša.

  3. Uskoro, ostatak Rusije samo Moskva na mapi a Srbija ide u EU I Nato, konačno tamo gde i pripadamo. Svoji među svojima Živela Evropska Srbijaaaa!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here