Tanjug
Auto-put Miloš Veliki

Saobraćaj na putu Beograd-Obrenovac je više puta bio u kolapsu, jer je nepregledna kolona vozila pokušavala da se uključi na auto-put “Miloš Veliki” prema Preljini i Čačku.

Kolona vozila od Beograda formirala se još desetak kilometara pre završetka auto-puta Beograd-Obrenovac i ulaska u Umku na jednu traku regionalnog puta, koja je i pre puštanja u saobraćaj “Miloša Velikog” bila usko grlo.

Na autoputu Obrenovac-Preljina, koji je u saobraćaj prošle nedelje pustio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, se već u ponedeljak desilo zagušenje, jer se on u mestu Mislođin uključuje u regionalni put Obrenovac-Beograd, koji je i bez saobraćaja sa “Miloša Velikog” bio preoptećen i sa čestim zastojima.

Zaposleni koji su se danas vraćali sa posla autobusima putovali su duplo duže, a i oni koji su krenuli prema Čačku nisu uštedeli vreme zbog kretanja novim auto-putem.

U “Putevima Srbije” kažu da će se saobraćaj rasteretiti krajem godine kada se uradi deonica Obrenovac-Surčin i deo vozila iz pravca Preljine i Čačka nastavi tom deonicom da bi se uključio na aut-put prema severu.

Regionalni put Obrenovac-Beograd na deonici do Umke, odakle postoji auto-put do Beograda, nije u planu da se proširuje, kažu u “Putevima Srbije”, uprkos “malom kapacitetu” i klizištu na Umci zbog čega se skoro svaka dva meseca popravljaju duboke pukotine.

1 COMMENT

  1. Velika je stvar za Srbiju sto se izgradjuje. Nazalost posljednjih dana samo se redaju kritike i napadi na pojedine osobe. Nemam osjecaj dobronamjernosti novinara prema Srbiji kao drzavi, o vladajucem aparatu ne treba ni govoriti, samo sto se iste price vrte bez obzira ko je na vlast. Cinjenica je jedno, Srbija se nakon duzeg vremena izgradjuje.
    Zastoji na trakama su nesto sto je svakodnevica u cijelom svijetu, ako ovaj clanak pravi kritiku zbog zastoja, onda bi taj jadnikmtrebao jednom isputovati iz Srbije bilo gdje u zapadnu Evropu da vidi sta su zastoji u spici.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here