Tanjug
Aleksandar Šapić

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je danas na sednici Skupštine grada obrazlažući predlog rebalansa budžeta za 2023. godinu da gradska vlast nije odustala ni od jedne odluke i najavio je da će krajem leta biti zaokružen ceo sistem javnog prevoza.

Šapić je dodao da će od septembra za sve predškolce biti obezbeđen besplatan engleski jezik, ali i da će biti uvedeni prečišćivači vazduha u vrtićima, osnovnim i srednjim školama što je, kako je rekao, bio raniji predlog pokreta Ne davimo Beograd.

– Nikada nismo imali problem da prihvatimo dobre predloge koji su došli i od opozcionih predstavnika bez obzira na naše različitosti – istakao je Šapić.

On je dodao da ne postoji nijedna odluka od koje su on i njegovi saradnici odustali do sada što je najvažnija stvar koju je, kako kaže, želeo da istakne.

– Što se tiče sistema javnog prevoza, očekujem da do kraja leta čitav sistem bude zaokružen, a onda ću da izađem pred vas i da vam pokažem šta smo uspeli da uradimo od aprila do kraja avgusta da vidite šta je urađeno za par meseci – naveo je Šapić.

Šapić je prethodno održao konferenciju za novinare na kojoj je odgovarao na pitanja novinara, a jedno od njih odnosilo se na slučaj Kentkarta.

Na pitanje da li je podneo krivičnu prijavu protiv svog šefa kabineta zbog slučaja Kentkart, Šapić je rekao da jeste.

– Krivičnu prijavu sam podneo, da – rekao je Šapić.

Na dnevnom redu današnje sednice su pored odluke o izmenama Odluke o budžetu Grada i predlozi odluka o dodeli udžbenika i udžbeničkih kompleta za učenike javnih osnovnih i srednjih škola u Beogradu, za narednu školsku godinu.

Odbornici će razmatrati i Predlog odluke o pravu na naknadu troškova boravka dece u predškolskoj ustanovi čiji je osnivač drugo pravno ili fizičko lice na teritoriji grada Beograda.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here