Tanjug
Aleksandar Šapić

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je danas da će svi nelegalni objekti biti uklonjeni sa Savskog keja.

On je odgovarajući na pitanje medija kada planira da reši problem na Savskom nasipu i keju – pitanje nelegalnih objekata, što je bilo i jedno od njegovih predizbornih obećanja, rekao da će uskoro krenuti uklanjanje i da će svoje obećanje ispuniti.

– Vrlo brzo ćemo krenuti tamo da uklanjamo te splavove. Ima ih 75 koji nisu izlicitarali buduće mesto. Da, bilo je jedno od mojih obećanja i jedini sam koji je ušao u proces rešavanja tog problema. Mi smo decembra prošle godine izlicitirali 28 novih lokacija, ali ne možemo da krenemo da dovedemo legalne priključke za struju i vodu za one koji su platili to licitirano mesto, jer su se oni koji su tu nelegalno, bunili i blokirali radove –  rekao je on.

Istakao je da je doneto 110 izvršnih rešenja o uklanjanju objekata, bez obzira na žalbe koje su ulagali vlasnici splavova.

– Čekamo admistrativne stvari, ali vrlo brzo će doći na red kada će ti splalovi da se uklone. Da uredimo i rešimo prvo pitanje Savskog šetalista, a kada rešimo to pitanje, rešićemo pitanje Savskog nasipa – dodao je on.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here