Sara i Vuk ponos Broda

0

ZASLUŽILI DOČEK: Vuk Radovanović i Sara Jaćimović

Sara Jaćimović i Vuk Radovanović, mladi sportisti iz Broda u Republici Srpskoj, ostvarili su vredne rezultate, pa im je na glavnom gradskom trgu priređen svečani doček. Nekoliko stotina Brođana došlo je da pozdravi dvoje perspektivnih sportista.
Sara Jaćinović je postala evropski prvak u ubrzanom šahu za devojčice do 16 godina. Sara je osvajač brojnih pehara i medalja na različitim šahovskim takmičenjima, a među njima je i titula balkanskog šampiona. Sara je 2011. izabrana za sportistu godine u opštini Brod, a svrstana je među deset najperspektivnijih mladih sportista u BiH i prvi je dobitnik sportske stipendije opštine Brod.
Vuk Radovanović je dečak koji je kajak i kanu počeo da trenira u Kajak-kanu klubu Premijum u Brodu pre nešto više od godinu dana. Za tako kratko vreme ostvario je izvanredne rezultate, pa je nedavno u Segedinu na Svetskom kupu učestvovao u finalu AK1 na 200 metara. Ulazak u finale i odmeravanje snaga sa svetskim prvakom Markusom Svobodom iz Austrije veliki je uspeh ovog dečaka, koji je u nedavno završenoj školskoj godini proglašen za najboljeg učenika generacije!

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here