Instagram
Sara Jo

Fotografije Miloša Nadaždina predstavljene u okviru Prajd nedelje privukle su pažnju javnosti jer su na njima Sara Jo i Nataša Bekvalac, nage, u senzualnim pozama.

Bekvalac je podelila fotografije i onlajn za sve one koji nisu imali prilike da ih vide u galerijskom prostoru. Sudeći po paleti boja, moguće je da dve popularne pevačice prave metaforu o Adamu i Evi, samo, bez Adama.

Bekvalac, koja je prošle godine bila lice kampanje o donošenju Zakona o istopolnim zajednicama, ali i kuma Prajda, napisala je obiman filozofski tekst uz atraktivne fotografije.

” U novoj biblijskoj metafori dovode čuvari javnog morala bludnicu pred Isusa, ne bi li je on kaznio kamenom u glavu. No, ni Isus ne kažnjava. Već misli srcem i glavom, i kroz ljubav odgovara u mojoj parafrazi: “Ko nije grešan neka kazni grešnicu”!
Niko se od sudija kazne, a ni kamena latio nije.
Isus dalje kaže: “Budite mudri kao zmije, bezazleni kao golubovi!”.
Kako smo do toga došli? Da možeš biti zmija i bezazlena u isto vreme? Suština je, izgleda da stradamo i kao mudri i kao bezazleni, ali i kao grešni. Nikad osuda nije bila u igri. U stradanju iz pokajanja je spas. Ne u osudi, mržnji, kazni i zabrani drugog”, piše ona, pa nastavlja:

“Zašto ponos je isto pitanje kao i Zašto spas. Zar ponos nije u osnovi svakog spasenja? Ponosna sam jer sam se spasila. A, kako sam se spasila? Eh, sad. To je već filozofija mog života.
Moja filozofija života i spasenja leti na krilima ljubavi.
A, šta je ljubav nego Bog?
Nije kriva Eva, ni zmija, a ni Adam. Zmija uostalom nije žena. Zmija je prerušeni Lucifer koji je za sobom u greh povukao čoveka. Je li Adam čovek? A, Eva? Ko je poverovao zmiji, a ko je zbog tog lakoverstva najviše na Zemlji platio?
Nego, šta je greh? Nabrajanje deset Božijih zapovesti?
Možda je jedini greh negirati ljubav.
Ipak je sve nas Bog, s ljubavlju, stvorio.”

Ovu objavu možete pogledati OVDE.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here