EPA-EFE/RUI FARINHA
Sara Karbonero i Iker Kasiljas napuštaju bolnicu

Novinarka Sara Karbonero, supruga Ikera Kasiljasa, u dokumentarcu posvećenom golmanu “Colgar las alas” ispričala je kako je saznala da je on doživeo infarkt, dok je ona bila na poslovnom putu.

Život im je bio romantičan. Živeli su u Portu, gde je Iker branio za istoimeni klub.

 

Međutim, sve se promenilo tog 1. maja 2019. godine kada je Kasiljas doživeo infarkt tokom treninga. Njegova supruga, uvek diskretna kada je reč o njihovom privatnom životu, iskreno je govorila o tom trenutku u dokumentarnom filmu.

– Bila sam u Kadizu (španski gradić blizu portugalske granice) dva dana zbog poslovnih obaveza. Prijateljica koja je putovala sa mnom mi je saopštila šta se dogodilo – priča Sara o ovom dramatičnom događaju.

– Ostavila me je da sedim i izašla kratko, a kada se vratila samo mi je rekla: Budi smirena, Saro, Iker je doživeo srčani udar. Tek tako – emotivno je ispričala novinarka dodajući da je u toj konfuziji pokušala da stupi u kontakt sa svojim suprugom iako je znala da joj se neće javiti. Kaže da je pokušala i da pozove nekog iz njegovog tima, ali da niko nije odgovarao na njene pozive.

– Pozvala sam i Sandra Pereiru, šefa obezbeđenja fudbalskog kluba Porto, ali ni on se nije javio. To je bilo vrlo čudno zato što se on uvek javlja – ispričala je Karbonero za dokumentarac “Colgar las alas”.

– Kada je trebalo da uđem u avion za Porto, Iker me je nazvao. Jako je sporo i tiho govorio, ali me je smirio. Ne znam više ni šta mi je rekao – priseća se najtežih momenata svog supruga, dok se ona nalazila daleko, bez mogućnosti da odmah bude uz njega i bude prva koja dobija vesti o njegovom stanju.

Kada je stigla u bolnicu, zatekla je negativnu atmosferu, koja ju je uplašila i slomila dušu, kako sada priznaje. Srećom, bivši golman se oporavio iako je morao da okači “kopačke o klin” i napusti sport koji ga je vodio kroz život još dok je bio dete.

Ali, to nisu bile jedine loše vesti. Samo tri nedelje nakon što je Iker Kasiljas doživeo srčani udar, Sara je dobila vest da ima raka jajnika i da mora hitno da se operiše. Kasnije je rekla da je bolest otkrivena na vreme i bila je mirna i uverena da će sve biti u redu.

Kao što je tada bilo predviđeno, morala je da prođe kroz mesece borbe i lečenja, ali sada izgleda da je prebrodila najgore trenutke bolesti. Od septembra, par se vratio da živi u Madrid, gde planiraju da trajno borave i nastave profesionalni i lični put koji je pretrpeo neočekivani zastoj kada im se na tom putu isprečio srčani udar i rak.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here