Sarajevo strahuje zbog militantnih vođa

0

 

"Prioritet nad prioritetima za uspostavljanje dobrih odnosa u BiH jeste da se politička scena očisti od ljudi koji su imali ratne uloge, a očito je da je to tema o kojoj se ne možemo složiti sa Sarajevom", rekao je Košarac Srni.

 

Govoreći o novcu koji se troši za podršku Ganiću, Košarac je rekao da nije isključeno da se radi i o novcu islamskih zemalja i o novcu iz budžeta institucija u BiH.

 

"Silajdžićeva uloga devedesetih bila je da dovodi mudžahedine i da naoružava takozvanu Armiju BiH i sve je to radio na bazi saradnje sa islamskim zemljama", podsetio je Košarac.

 

On je dodao da u formalno-pravnom statusu nema razlike između Ganića i Radovana Karadžića, budući da su obojica trenutno u statusu optuženih za ratne zločine.

Prema njegovim rečima, predstavnici bošnjačkog naroda nisu spremni da javno osude odgovorne za ratne zločine iz svog naroda, nego ih, naprotiv, žele zaštititi, amnestirati i proglasiti narodnim herojima.

 

"U prilog ovome govore i razne peticije u organizaciji, što parlamentaraca što Stranke demokratske akcije, kao i samovoljni istupi funkcionera Stranke za BiH Harisa Silajdžića i Svena Alkalaja", istakao je Košarac.

 

On je dodao da Silajdžić u Velikoj Britaniji postupa vaninstitucionalno, bez saglasnosti Predsedništva i da je to nastavak prakse preglasavanja člana Predsedništva iz RS Nebojše Radmanovića, jer nije prvi put da Silajdžić ili Željko Komšić prezentuju stav BiH koji nije definisan u instituciji Predsedništva i nema podršku Radmanovića.

 

"To je nastavak uzurpacije institucija i perfidnog političkog predstavljanja navodnih stavova BiH u svetskoj javnosti koji prethodno nisu dobili podršku predstavnika iz RS", istakao je Košarac.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here