epa05814843 Former Chelsea player Frank Lampard applauds the crowd after being introduced at halftime during the English Premier League soccer match Chelsea vs Swansea at Stamford Bridge, London, Britain, 25 February 2017. EPA/WILL OLIVER EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications

Menadžer Plavaca Mauricio Sari odlazi u Juventus, naslednik poznat.

Mauricio Sari je želeo da ostane tri sezone u Čelziju, ali će londonski klub napustiti posle samo 12 meseci rada. Italijanski stručnjak je prihvatio poziv iz domovine i sa klupe Čelzija preći će na Juventusovu.

Ono o čemu se nagađa još od dana kad je Masimilijano Alegri objavio da će na kraju sezone otići iz Juventusa sada je skoro ozvaničeno. Preostalo je da se klubovi dogovore o obeštećenju.

Koliko je sigurno da se Sari seli u Torino, toliko je izvesno ko će doći u London.

Britanski mediji jednoglasno najavljuju povratak Franka Lamparda u Čelzi koji je posle 13 sezona napustio 2014. po isteku ugovora.

Lampard je kopačke o klin okačio na kraju 2016. godine, ali nije dugo izdržao bez fudbala. Prošlog leta je imenovan za menadžera drugoligaša Derbija i rezultatima je brzo privukao pažnju. Ovnove je doveo do finala doigravanja za plasman u Premijer ligu, a u FA kupu do četvrtog kola eliminisavši na tom putu i Mančester junajted.

Dolazak Lamparda bi, ipak, predstavljao veliki zaokret u politici kluba.

Čelzi je prethodnih sezona za menadžere birao iskusne stručnjake, a otkako je Roman Abramovič kupio 2003. klub najčešće su na Stamford bridžu radili Italijani (Ranijeri, Anćeloti, Di Mateo, Konte, Sari). Zato je u danima kad je kalkulisano oko odlaska Sarija bilo signala da bi klupu mogao da zaduži njegov pomoćnik Đanfranko Zola, nekadašnji prvotimac Čelzija (1996-2003)  i ljubimac navijača.

Čelzi i Sari će raskinuti ugovor bez mnogo zatezanja oko detanja. Iako Italijan ima ugovor na još dve sezone, klub će mu isplatiti samo jednu godišnju platu od šest miliona evra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here