Šarić otkriva ko je Papaja!

0

Iznosi tajne: Darko Šarić u Specijalnom sudu
 

Poznavaoci ovog slučaja nezvanično kažu kako se može očekivati da Šarić tokom pretresa napokon otkrije identitet misterioznog generala Papaje, koji mu je navodno smestio ceo slučaj i koji iz tajnosti utiče na događaje u Srbiji. Nakon što je pre skoro dva meseca Šarić pomenuo da je ceo slučaj izmontirao Papaja, javnost je spekulisala ko bi to mogao biti i da li u Šarićevim tvrdnjama ima istine.

 

Suđenje za suđenjem

Protiv Šarića se vodi još jedan postupak koji se nastavlja 23. juna, odnosno odmah posle suđenja za trgovinu drogom. U ovom procesu on je osumnjičen za pranje 22 miliona evra u Srbiji, kojima je kupovao preduzeća, zemljište i hotele.

Jedini koji se tim povodom oglasio je Rodoljub Milović, načelnik Uprave kriminalističke policije, koja je dobrim delom vodila slučaj protiv Šarića, a koga su mnogi i prepoznali iz Šarićevih tvrdnji. On je u intervjuu jednim beogradskim novinama izjavio da "Ako sam ja famozni general Papaja nije me stid. Ponosio bih se…", izjavio je Milović.

Uprkos tome što je nekoliko puta na sudu Šarić upitan da otkrije identitet generala Papaje, on je to odbio.

Pošto se nakon početnih Šarićevih tvrdnji raspleo pravi "rat" oko toga da li govori istinu ili lažno optužuje policajce koji su ga istraživali, sada su medijski sukobi dostigli kulminaciju, pa se pretpostavlja da će vođa pljevaljskog narko-klana rešiti da ispriča sve što zna.

Inače, po šest spojenih optužnica za ukupno 36 članova Šarićeve grupe, na klupi Specijalnog suda su desetorica optuženih, dok je njih 14 u bekstvu, devet je priznalo krivicu, a trojica su dobila status svedoka saradnika. Ova trojica svedoka saradnika nisu izuzeti iz optužnice, ali im se na kraju suđenja neće izreći kazna kao nagrada za saradnju u rasvetljavanju krivičnih dela.

Jedan od najvažnijih begunaca je Rodoljub Radulović zvani Miša Banana, za koga još nije jasno da li je čak bio i nadređen Šariću ili je ravnopravno sa njim učestvovao u švercu kokaina.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here