Šarićeva vila predata školi

0

Vila od nekoliko stotina kvadrata na Tatarskom brdu postala je Centar za rehabilitaciju i služiće deci sa smetnjama u razvoju, osobama sa invaliditetom i njihovim roditeljima
 

Vila od nekoliko stotina kvadrata na Tatarskom brdu postala je Centar za rehabilitaciju i služiće deci sa smetnjama u razvoju, osobama sa invaliditetom i njihovim roditeljima kao mesto gde će zajedno moći da provode svoje vreme.

 

Svečanoj predaji ključeva prisustvovao je ministar pravde Nikola Selaković, koji je izjavio da njegovo ministarstvo ne pomaže građanima samo donošenjem zakona, nego i ovakvim akcijama ustupanja zaplenjene imovine.

 

– Ministartvo pravde dalo je kuću na korišćenje i potrudićemo se da je zajedno sa Gradom što pre opremimo potrebnim nameštajem i stvarima. Ova škola treba da bude primer kako se postupa sa decom – kaže Selaković.

 

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da je ponosan što je ovaj projekat brzo realizovan.

– Nema boljeg korisnika ove imovine od škole „Milan Petrović“. Pored ove kuće dodeljena su još su još dva oduzeta stana i kuća u Sremskoj Kamenici, koje će između ostalog da koristi i Centar za socijalni rad – izjavio je Vučević.

 

Slavica Marković direktorka škole "Milan Petrović" kaže da će njeni učenici ovaj prostor koristiti za rehabilitaciju kao i za rad na socijalnoj komunikaciji.

– Za početak svako će od učenika zajedno sa roditeljima jednu sednicu provesti u ovom prostoru gde ćemo učiti jedni od drugih. Dolaziće i učenici drugih škola na radionice i druženje – rekla je Markovićeva.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here