Sarkozi: Nisam kriv, ovo je hajka protiv mene

0

Neko koristi sud protiv mene: Nikola Sarkozi
 

U izvodima intervjua Sarkozi je rekao da nikad nije počinio nikakav akt protivan pravnoj državi, i osudio je "instrumentalizaciju dela pravosuđa". Sumnja se da je Sarkozi tražio da dobije poverljive informacije od jednog sudije o istrazi koja se vodila o ilegalnom finansiranju kampanje.

 

Sarkozi je utorak priveden na razgovor i držan u policiji 15 sati, što je stvar koja se po prvi put dogodila jednom bivšem francuskom šefu države.

 

"Situacija je dovoljno ozbiljna da se kaže francuskom narodu gde stojimo u političkom iskorišćavanju dela pravnog sistema danas’, rekao je Sarkozi u intervjuu.

 

Sarkozi uzeo 50 miliona evra od Gadafija

 

"Poručujem onima koji slušaju ili gledaju da ih nikad nisam izneverio i nikad nisam počinio nikakav akt protiv principa države i vladavine prava", rekao je Sarkozi, koji je bio predsednik od 2007-2012. godine.

 

Bivši šef francuske države rekao je da je "duboko šokiran" zbog istrage i optužio je Sindikat sudija da pokušava da ga uništi.

 

"Sve se čini da mi se da reputacija koja nije istinita", rekao je on.

 

Protiv Sarkozija vodi se istraga za korpuciju i trgovinu uticajem, što je kažnjivo zatvorom u trajanju i do 10 godina. Zbog te istrage smanjile su se nade Sarkozijeve opozicione desne partije UMP o skorom povratku u politiku bivšeg šefa države, kome preti još pet-šest drugih sudskih postupaka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here