Saša Lošić imao bliski susret sa Ksintijom

0

 

Nevreme praćeno orkanskim vetrom brzine do 175 kilometara na sat i jakom kišom poharalo je pre nekoliko dana delove Francuske, Španije, Belgije, Portugala, Nemačke, Švajcarske i Velike Britanije.

 

Jedan od najpopularnijih i omiljenijih pop bendova u celoj bivšoj Jugoslaviji, sarajevski "Plavi Orkestar", 2010. godinu obeležiće novim pesmama i velikom povratničkom ex-Yu turnejom.

 

U Beogradu, čuvena sarajevska grupa, nastupiće prvi put posle 20 godina i to 27. marta 2010. u Beogradskoj Areni.

Oluja nazvana Ksintija zadala je velike probleme i avionskom prometu. Na jednom takvom letu na putu za Belgiju se nalazio i Saša Lošić, frontmen grupe "Plavi Orkestar".

 

Loša, koji je posle uspešnih koncerata u Ljubljani ugrabio nekoliko dana za predah, (želeći da se daleko od očiju javnosti odmori pre koncerta u Areni Zagreb i beogradskoj Areni), našao se usred orkanskog vetra.

 

Pilot je nekoliko puta pokušavao da sleti i tek iz trećeg puta je pod velikim nagibom uspeo. Posle tog leta su bili otkazani svi letovi u briselskoj vazdušnoj luci.

 

”Bilo je to čudno iskustvo. Vanredne okolnosti. Pomislio sam: Nije valjda da će se ova turneja završiti pre nego što je i počela. Pilot je bio zaista profesionalac sa velikim iskustvom", osvrnuo se Loša na nemili događaj.

 

Bend "Plavi orkestar" osnovan je 1983. godine u Sarajevu, u okviru pokreta "Nju primitivs", zajedno sa "Zabranjenim pušenjem", Elvisom Dž. Kurtovićem i drugima.

Kritičari ocenjuju "Plavi Orkestar" kao "kulturni fenomen osamdesetih i devedesetih".

"Plavi Orkestar" je do sada izdao 8 albuma, prodatih u 5 miliona kopija, te obišao svet na mnogobrojnim turnejama sa više od 1.500 koncerata. Poslednji put na sceni su se pojavili 2000. godine.

Karijeru "Plavog Orkestra" obeležili su veliki hitovi, poput antologijskih pesama: Suada, Kaja, Bolje biti pijan nego star, Sava tiho teče, Zelene su bile oči te, Kad mi kažeš paša, Simpatija, Ako su to samo bile laži, Odlazim, kao i mnoge druge pesme, čija popularnost i prisutnost godinama ne jenjavaju.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here