EPA/VALDRIN XHEMAJ

Albanski političari strahuju od promene stava Bele kuće nakon susreta Vučića i Pompea u Njujorku, saznaje Blic.

List piše da je iznenadni sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i drugog čoveka SAD Majka Pompea uznemirio zvaničnike u Prištini, koji su o susretu obavešteni dan pre nego što je do njega došlo.

Kako kaže izvor Blica iz diplomatskih krugova, sastanak je čuvan u najstrožoj tajnosti i predstavlja potpuno novi momenat.

„Sva zasednja generalne skupštine Ujedinjenih nacija se koriste da bi se na marginama susretali zvaničnici i rešavali otvorena pitanja. Do sada je bila praksa da se albanski zvaničnici i diplomate sreću s ljudima iz američke administracije, koja je pokrovitelj kosovske državnosti, ali se to sada promenilo“, navodi sagovornik lista.

Kako kaže, Hašima Tačija i Bedžeta Pacolija na tim je sastancima sada zamenio predsednik Srbije, a sve možda ne bi bilo toliko „gorko“ za Prištinu da nije čuvano u tajnosti.

„Diplomate iz Prištine na čelu sa Vljorom Čitaku, ambasadorkom, zovu svoje kontakte i pokušavaju da odgonetnu ko je i kako ugovorio sastanak predsednika Srbije u drugog čoveka Amerike. Inače, kako naši sagovornici kažu, sastanak Vučića i Pompea bio je prijateljski, ali veoma težak“, kazao je izvor Blica.

On navodi da je Pompeo od Vučića prvi put čuo neke stvari kroz koje Srbi na severu prolaze.

Dodaje da se Vučić nakon sastanka sa američkim državnim sekretarom u odvojenim susretima sastao sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara Metjuom Palmerom i izvršnim potpredsednikom Atlantskog saveta Dejmonom Vilsonom.

Na svom Instargam nalogu Vučić je napisao da je to bio dug, ozbiljan i odgovoran razgovor, a da je Kosovo bila dominantna tema razgovora s Vilsonom.

2 KOMENTARA

  1. Uzdrmala Prištinu?Da nije žalosno bilobi smešno.Pa ši,ptarijaje u aMerici svoj na svome kao što je i aMerika sa ši,ptarijom svoj sa svojim.Ne gubimo vreme više na ovu priču:vi zalud pišete mi još zaludnijew i s žalošću čitamo.A takva su vremena došla:gledamo se u oči i la,žemo jedni druge a i jedni i drugi znamo istinu prećutanu.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime