pixabay.com
Saudijska Arabija

Vlada Saudijske Arabije odbacila je izveštaje američke obaveštajne službe o umešanosti rukovodstva kraljevine u ubistvo novinara Džamala Hašogija, prenosi državna agencija SPA pozivajući se na informacije Ministarstva spoljnih poslova.

„Vlada Saudijske Arabije u potpunosti odbacuje negativnu, lažnu i neprihvatljivu ocenu na račun rukovodstva Kraljevine i napominje da je izveštaj sadržao netačne informacije i zaključke“, navodi agencija izjavu Ministarstva spoljnih poslova.

Ranije je bilo saopšteno da je Bajdenova administracija skinula oznaku tajnosti sa izveštaja američke obaveštajne službe o ubistvu saudijskog novinara Džamala Hašogija.

U izveštaju se sugeriše da je saudijski princ Mohamed bin Salman odobrio operaciju u Istanbulu da se novinar „zarobi ili ubije“.

Podsetimo, Hašogi je ubijen 2. oktobra 2018. godine u saudijskom konzulatu u Istanbulu, gde je došao kako bi pribavio dokumente za venčanje sa verenicom. Stav zvaničnog Rijada je da su ubistvo počinili odmetnuti pripadnici tajne službe, koji su uhapšeni, a petorica je osuđena na smrtnu kaznu.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime