MN PRESS/Foto: Marko Metlas

Nekadašnji košarkaš i sadašnji promoter Evrolige Duško Savanović uporedio je organizaciju fajnal-fora Evrolige sa proslavom rođendana u Srbiji.

– Organizacija Fajnal-fora Evrolige sa ljudima sa ovolikim iskustvom kao što su Srbi u svetu sporta je ništa, recimo kao proslava rođendana ili svadbe – rekao je za Tanjug Duško Savanović.

Beograd je dobio priliku da drugi put u četiri godine organizuje završni turnir Evrolige.

– Ogromna je čast to što se završni turnir Evrolige ponovo održava u Beogradu. Možda bi problem postojao negde drugde u svetu gde se ljudi ne bave sportom, ali nama to ne predstavlja problem – rekao je Savanović.

– Ljudi, mi moramo sebi dati kredita. Mi smo stvarno sposoban narod u poređenju sa drugim ljudima, jer u Evropi ima svega i svačega – dodao je nekadašnji reprezentativac.

– Fajnal for 2018. godine je bio dokaz da je to odrađeno bez većih problema i da je organizacija bila fenomenalna. Sad samo treba da potvrdimo to. Evroliga je prepoznala da je Beograd jedini grad koji može da organizuje turnir pored svih problema sa virusom korona – rekao je Savanović.

Polufinalni mečevi su na programu u četvrtak. Od 21 čas igra se duel izmedu Real Madrida i Barselone, dok se od 18 časova sastaju Olimpijakos i Efes, u kojem je Savanović proveo tri sezone.

– Sa jedne strane španski El klasiko, sa druge duel Efesa i Olimpijakosa, a dva tima imaju zaista dugu istoriju igranja međusobnih duela. Stvarno dva velika derbija na finalnom turniru. Navijaću za Efes jer sam svojevremeno igrao tamo – zaključio je Savanović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here