Savić: Biće tvrdo protiv Hrvata, neizvesno do samog kraja

0

 Filip Filipović
 

Srbija je poražena od Mađarske rezultatom 6:8 u utakmici trećeg kola Evropskog prvenstva.

"Rizikovali su sa isključenjima i pogodili jer smo slabo igrali igrača više. Ipak su svetski prvaci, publika je bila velika podrška, ali je problem bio u našoj agresivnosti. Ako to pokažemo protiv Hrvata onda bi ishod mogao da bude povoljniji. Njih muči remi sa Španijom jer sada svi želimo poziciju broj dva", rekao je Savić.

Meč četvrtog kola između Srbije i Hrvatske igra se danas od 16 časova.

"Pritisak je isti, naše je da odigramo bolje nego u meču sa Mađarskom, a to zavisi od ulaska u meč. Biće tvrdo, neizvesno do samog kraja", dodao je Savić.

Srbija je protiv Hrvatske igrala 17 puta. Pobedila je devet puta, izgubila sedam, a jedan meč je završen nerešenim rezultatom.
"Već smo bili u ovakvim situacijama i znamo kako da se vratimo. Protiv Hrvata nam treba ono što nismo imali u duelu sa Mađarima – glava i strpljenje. Jedan poraz ništa ne znači ako izvučete pouke. Znamo koliko vredimo, šta želimo na ovom prvenstvu i borićemo se za to", rekao je Filip Filipović.

On je naveo da očekuje meč sa puno kontakta i brojnim isključenjima.

"Ne menjaju stil i kada menjaju igrače", dodao je Filipović.

Golman Gojko Pijetlović je jedan od najboljih igrača Srbije u Budimpešti.

"Voleo bih da nastavim sa ovakvim partijama, ali i da tim bude uspešan. Nije odbrana bila loša u duelu sa Mađarskom, ali je napad bio takav da je junak utakmice bio moj kolega Deker. Sa Hrvatima će biti neizvesno. Zbog remija sa Španijom je veće njihovo opterećenje. Nama pobeda donosi najverovatnije drugo mesto i verujem da imamo snage za takav rezultat", rekao je Pijetlović.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here