Savršeno vreme za kafu – 11 sati pre podne

0

Izgleda da je za ispijanje mnogima omiljenog napitka, prve jutarnje kafe, važno gde se pije i sa kime u društvu. Verovali ili ne, na odmet nije ni lepa muzika.

 

Stručnjaci su utvrdili da je vreme užine u 11 sati ujutru najbolje vreme za pauzu za kafu.

 

Istraživanje je uradio profesor Čarls Spens sa Odeljenja za eksperimentalnu psihologiju na Oksford, prenosi "Daily Mail".

 

U obzir su uzeti svi bitni činioci poput arome (F), savršenog okruženja (E), šoljice (P), sa kime se pije kafa (C) i vreme tokom dana kada je najlepše piti kafu (T) kako bi se stvorio najbolji trenutak za kafu (M).

 

Formula profesora Spensa za savršenu kafu glasi: M = 0.5 x F + (0.5 x E + 0.3 x P + 0.15 x C + 0.05 x T.

 

On je zaključio da je najbolje vreme za kafu 11 sati u lepo uređenoj sobi sa prijateljima i sa muzikom Marijane Fejtful u pozadini.

 

Ova formula je objavljena u izveštaju pod nazivom "Changing Tastes", a pokazuje da naučnici sada mogu da razumeju kako spoljni činioci i okolina utiču na naš mozak i njegovu interpretaciju uživanja u hrani i piću.

 

"Formula opisuje kako da stvorite savršen trenutak za kafu kod kuće ili na poslu. Sada možemo da utvrdimo tačne uslove koji su potrebni za uživanje u kafi ili u bilo kojoj drugoj hrani ili piću", objasnio je Spens.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here