pixabay.com
Jerusalim

Najmanje sedam osoba je ubijeno u terorističkom napadu u naselju Neve Jakov u Jerusalimu, saopštili su u petak izraelski lekari i policija. U napadu je povređeno još najmanje desetoro.

Prema nezvaničnim izveštajima, teroristički napad se dogodio u sinagogi ili blizu nje u naselju Neve Jakov u Jerusalimu.

Prema navodima policije, osumnjičeni napadač je upucan.

“Preliminarni izveštaj – teroristički napad u sinagogi u Jerusalimu: Pre kratkog vremena došlo je do pucnjave u kvartu Neve Jakov u Jerusalimu. Usled pucnjave na licu mesta je nekoliko ranjenih. Terorista je neutralisan”, saopštila je policija na Tviteru, prenosi Sputnjik.

Izveštaji lokalnih medija navode da policija traga za mogućim dodatnim osumnjičenima koji su možda bili saučesnici.

Do napada je došlo dan nakon što je devet Palestinaca ubijeno vatri na Zapadnoj obali koju su ispalile izraelske snage.

Izraelska vojska je zatim saopštila da su njihove snage bile na udaru vatre tokom “protivterorističke operacije hapšenja terorista Islamskog džihada” u izbegličkom kampu u Dženinu i da su morali da upucaju nekoliko “neprijateljskih boraca”.

Napad na Dženin pratili su militanti iz Gaze koji su lansirali rakete na Izrael, a Tel Aviv je izvršio uzvratne vazdušne napade tokom noći. Izrael je rekao da je kao odgovor na rakete ispaljene iz Pojasa “gađao podzemnu lokaciju za proizvodnju raketa” koja navodno pripada Hamasu, koji kontroliše palestinsku enklavu i vojnu bazu na severu Gaze koju koristi palestinska militantna grupa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here