EPA/Dennis Brack
Sedište CIA u Lengliju

Direktor američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Vilijam Berns izrazio je uverenje da Kina razmišlja o snabdevanju oružja Rusiji za rat u Ukrajini, ali SAD nemaju indikacije da je takva odluka doneta u Kini.

– Uvereni smo da kinesko rukovodstvo razmatra isporuku smrtonosne opreme Rusiji – rekao je Berns u intervjuu za američku televizijsku mrežu CBS.

Berns je dodao da za sada SAD ne znaju da li je doneta konačna odluka o tome, niti imaju dokaze da je neko oružje isporučeno Rusiji.

Sjedinjene Države već nedelju dana optužuju Kinu da razmatra isporuku oružja Rusiji kako bi podržala njenu ofanzivu u Ukrajini, što Peking negira.

Američki mediji su preneli da bi se ta isporuka odnosila na bespilotne letelice i municiju.

Savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan izjavio je da SAD ostaju “budne” i potvrdio upozorenje Vašingtona Pekingu o posledicama ukoliko dođe do kineskog snabdevanja Rusije oružjem.

2 COMMENTS

  1. Кина да пошаље не смо оружје него и своју војску у Русију.

  2. Zivela nasa prijateljska sveta Kina!!! Zivela nasa velika bratska Rusija!!! Zivela vecna ponosna i prkosna Republika Srpska!!! Zivela velika Srbija!!!Zivela nasa novorusija!!! zivela nasa bratska zemlja Belorusija!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here