www.coe.int

Šef delegacije Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope Saša Magazinović, poručio je da će glasati na osnovu ubeđenja da svi građani Kosova zaslužuju mogućnosti koje daje ta međunarodna organizacija.

“Danas se u Strazburu izjašnjavamo o mišljenju o članstvu Kosova u Savetu Evrope. Ako usvojimo ovo mišljenje, stvara se pretpostavka za donošenje finalne odluke sredinom maja, a koja je u ingerenciji Komiteta ministara gde države članice predstavljaju ministri spoljnih poslova ili stalni diplomatski predstavnici u Strazburu”, napisao je Magazinović na društvenoj mreži “X”.

Dodaje da će glasati na osnovu ubeđenja da svi građani Kosova zaslužuju mogućnosti koje daje Savet Evrope.

“Da i Albanci i Srbi i svi ostali konačno dobiju pristup Evropskom sudu za ljudska prava, da žive u demokratski naprednijem društvu nego što je danas i da osete napredak u vladavini prava”, poručio je Magazinović.

Ističe da se u samom mišljenju navodi da glasanje o članstvu Kosova u Savetu Evrope ne prejudicira stavove pojedinačnih država članica u vezi sa statusom Kosova.

“Voleo bih da i Bosna i Hercegovina što pre potvrdi sporazum iz Berlinskog procesa koji predviđa kretanje samo sa ličnim kartama u našoj regiji i na taj način približi građane Kosova i naše države, onako kako su to već učinile druge države, uključujući i Srbiju”, zaključio je šef delegacije BiH.

3 COMMENTS

  1. ЈОШ ЈЕДАН РАЗЛОГ ДА
    РЕПУБЛИКА СРПСКА ТРЕБА БИТИ НЕОВИСНА О САРАЈЕВУ
    БРАК НА СИЛУ МОРА ДА ПУКНЕ
    НАМА НАШЕ🇷🇸
    ЊИМА ЊИХОВО
    МИРНА БОСНА

    🇷🇸☦️🇷🇸

  2. Ne razumem bosance, lsti mentalitet , kultura i jezik i da se tako ponasaju a sta im to treba. Kosmet ne priznaje UN
    dosata drzava u svijetu ne priznaje Kosmet , Razmislite dobro da od drzave Srbije imate mogucnost za suradnju
    i unaprijediti odnose na visokom nivou. Postuju da te postuju.

  3. ako glasate za u savetu evrope REPUBLIKA SRPSKA CE SIGURNO CE DA SE ODVOJI jer zasto bi sa neprijateljem zivili zajedno i t treba srbija da kaze jasno da ce da prizna REPUBLIKU SRPSKU jer dosta lazi je bilo od strane EU I AMERIKE sad vidmo da su rusi i kinezi bili upravu kad su rekli da ce srbiju da lazu iz EU I AMERIKA

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here